Her finder du svar på alt - Næsten!

Fordele og ulemper ved at ryge E-Cigaretter

Er den elektroniske cigaret virkelig et sikkert rygestopmiddel?

Det er tilladt at ryge dem næsten overalt. Mange siger, at de vil hjælpe dig med at kvitte røgen, andre er derimod skeptiske og ønsker ikke at give dem en chance

Der er en heftig debat i gang om e-cigaretterne og om de bør kategoriseres som et lægemiddel, men inden der træffes en beslutning om at bruge dem, bør alle lære om e-cigaretternes fordele og ulemper.

Hvad er E-Cigaretter egentlig?

De elektroniske cigaretter (e-cigaretter) består af en batteridreven, elektronisk enhed, som påfyldes nikotin i flydende form. De fleste el-cigaretter ligner ved første øjekast almindelige tobakscigaretter, med den hvide ”overkrop”, det brun-gule filter, og en rødglødende LED-lampe i spidsen. Andre modeller produceres kommer i mindre realistiske farver.

 

Hvordan virker de?

Ofte omtales brugen af e-cigaretter som “dampning”. Når du tager et sug af ​​en e-cigaret opvarmes nikotinvæsken, som derved skaber en damp, som brugeren derefter inhalerer og derigennem optager nikotinen i kroppen. Slutresultatet er en virkelighedsnær følelse af ”røg” (som i virkeligheden kun er harmløs damp) i munden uden egentlig at blive udsat for tobakscigaretternes mange skadelige kemikalier.

 

E-Cigaretter og de helbredssmæssige fordele

Den primære fordel, som tiltrækker mange ved ”Dampning” er de tydelige sundhedsmæssige fordele. Det stof, som inhaleres når du damper på en e-cigaret indeholder typisk kun fire ingredienser: propylenglycol, vegetabilsk glycerin, nikotin og forskellige aromavarianter.

Normal cigaretrøg fra tobakscigaretter indeholder derimod en lang række giftige stoffer, såsom carbonmonoxid, tjære, arsenik, ammoniak, cyanid og acetone.

 

E-Cigaretter er billigere!

Hvis du ikke du kan kan overbevises til at skifte de traditionelle cigaretter ud, for at skåne dit helbred, vil du sandsynligvis finde omkostningerne ved e-cigaretter den mest tiltalende fordel blandt e-cigaretterne mange fordele. Hvis du skifter til e-cigaretter og erstatter tobakscigaretterbe helt, kan en gennemsnitlig ryger forvente at spare mindst 10.000 Kr.

 

E-Cigaretter og passiv rygning

Lad os se det i øjnene, ikke-rygere hader at være omringet af rygere og cigaretrøg. Det forværrer allergier, svier øjnene, lugter forfærdeligt og dvæler i luften for hvad der føles som en evighed. E-cigaret damp har en mild og behagelig duft, der blive umiddelbart med det samme bliver opløst i luften og forsvinder. Dampen efterlader derfor på ingen måde samme ubehagelige lugt som traditionel cigaretrøg.

Oftest vil du slet ikke kunne lugte, hvis en person i samme rum ryger en e-cigaret.

 

Ryg hvor du vil – Når du

Elektroniske cigaretter giver dig mulighed for at ”dampe” hvor du vil – når du vil, så du kan få dit nikotin behov dækket på steder, hvor rygning ikke er tilladt. Dette skyldes at e-cigaretter ikke er omfattet er rygeloven, som ellers forbyder brugen af almindelige cigaretter på offentlig steder. Nu kan du roligt ryge på arbejdspladsen, i restauranten, i baren, eller lufthavnen uden at få problemer.

 

Billigere forsikring

Du vil have mulighed for at få en billigere forsikring da du ikke længere kan betragtes som en tobaksryger. På grund af de mange skadelige stoffer er det ofte dyrere at blive forsikret som ryger – men ikke som e-ryger, da e-cigaretterne ikke indeholder de mange skadelige stoffer

 

Kilder:

http://e-cigaret.xsmoke.dk/elektronisk-cigaret-ofte-stillede-sporgsmal/

http://en.wikipedia.org/wiki/E-cigarette

http://www.e-cigarette-forum.com/forum/new-members-information/40211-faqs-frequently-asked-questions-about-electronic-cigarettes.html

Lignende Artikler:

  • No Related Posts

Kommentér

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>